Evelien & Thomas

Hey! Dit zijn wij, Evelien & Thomas. Jonge creatieve dertigers die allebei gedreven bezig zijn met documentaire fotografie. Het is een ware passie geworden die we samen ontdekt hebben. Fotografie heeft ons leven een totaal nieuwe wending gegeven…

Tijd voor een hobby

De jeugdbeweging bracht ons in 2002 bij elkaar. Vier jaar later kochten we het huis van Evelien’s grootvader en verbouwden het tussen 2009 en 2012 helemaal zelf tot onze eigen gezellige thuis. Wanneer ons huisje klaar was, besloten we iets creatiefs te gaan doen. We zochten naar een gezamenlijke interesse en kwamen al snel uit bij fotografie. In de avondschool fotografeerden we stillevens, verlaten gebouwen, waterdruppels die vallen in een schaal... dit was niet echt ons ding. Thuis experimenteerden we gretig met andere dingen: portretten van spelende kinderen, weekendjes met vrienden werden in beeld gebracht, we maakten al eens een familieportret... Hier werden we blij van.
We beleefden echt plezier én we maakten er ook andere mensen gelukkig mee. Na 2 jaar was de goesting dan ook echt over om de avondschool te blijven volgen. Door onze experimentele fotografie thuis leerden we zoveel meer. Snel werd dit een deeltje van ons leven naast onze jobs als juf 3de/4de leerjaar en bediende in de grafische sector.

Ja! met één foutje

Terug naar 2009 waar ons eigen trouwfeest op de agenda stond, het werd een projectje waar we anderhalf jaar aan werkten. We kozen ervoor om er een uniek, persoonlijk huwelijk van te maken waarin onze eigenheid naar voor kwam. We tekenden zelf de uitnodiging, onze hond maakte deel uit van de suite, het wettelijk huwelijk werd aangevuld met persoonlijke teksten van vrienden en akoestische muziek, we beslisten om een lege zaal van kop tot teen zelf in te kleden, radiopresentator Sam De Bruyn sprak op tape de naamafroeping in, onze openingsdans werd live gebracht op piano... Kortom een dag bomvol mooie en unieke momenten. Eentje waar we nog steeds heel fier op zijn. Alleen maakten we één grote fout! We bespaarden als jonge twintigers, met verbouwplannen in het hoofd, op onze fotograaf. Helaas hebben we niet de foto’s ontvangen waar we op gehoopt hadden en zijn er geen mooie, unieke of emotionele momenten vastgelegd als herinnering voor later. Jammer. Spijtig. Onomkeerbaar.

Evelien Van Den Bossche & Thomas Verhoeven Part of the vision Photography

Huwelijksfotografie

Ons eigen huwelijk werd dé trigger om ons te gaan toeleggen op huwelijksfotografie. Iedereen verdient het om de mooiste momenten uit het leven te kunnen herbeleven aan de hand van foto’s. Dit is o zo belangrijk! We lieten ons omringen door de betere trouwfotografen en vroegen hen ons werk te coachen. We leerden kritisch kijken naar onze eigen foto’s en konden zo na enige tijd zelf zien wat we goed deden en wat nog beter kon. Een proces dat niet altijd even makkelijk was. We maakten er wel enorm veel progressie door en we blijven hier nog steeds sterk op inzetten. In januari 2017 werd Part of the Vision photography, wat begon als hobby, het hoofdberoep voor Evelien en dat was een grote droom die werkelijkheid werd!