Evelien & Thomas

About us

Hey! Dit zijn wij, Evelien & Thomas. Jonge creatieve dertigers die allebei gedreven bezig zijn met documentaire fotografie. Het is een ware passie geworden die we samen ontdekt hebben. Fotografie heeft ons leven een totaal nieuwe wending gegeven…

Tijd voor een hobby

De jeugdbeweging bracht ons in 2002 bij elkaar. Vier jaar later kochten we het huis van Evelien’s grootvader en verbouwden het tussen 2009 en 2012 helemaal zelf tot onze eigen gezellige thuis. Wanneer ons huisje klaar was kregen we zin om samen creatief met iets bezig te zijn. We zochten naar een gezamenlijke interesse en kwamen al snel uit bij fotografie. In de avondschool fotografeerden we stillevens, verlaten gebouwen, waterdruppels die vallen in een schaal... al snel hadden we door dat dit niet echt ons ding was. Thuis experimenteerden we gretig met portretten van spelende kinderen, namen we onze camera mee op talloze weekendjes met vrienden, maakten we al eens een familieportret... Hier werden we wel blij van. We beleefden echt plezier én we maakten er ook andere mensen gelukkig mee. Na 2 jaar was de goesting dan ook echt over om de avondschool te blijven volgen. Door onze experimentele fotografie thuis leerden we zoveel meer. Snel werd dit een deeltje van ons leven naast onze jobs als juf 3de/4de leerjaar en bediende in de grafische sector.

Ja! met één foutje

Terug naar 2009 waar ons eigen trouwfeest op de agenda stond, het werd een projectje waar we anderhalf jaar aan werkten. We kozen ervoor om er een uniek, persoonlijk huwelijk van te maken waarin onze eigenheid naar voor kwam. We tekenden zelf de uitnodiging, onze hond maakte deel uit van de suite, het wettelijk huwelijk werd aangevuld met persoonlijke teksten van vrienden en akoestische muziek, we beslisten om een lege zaal van kop tot teen zelf in te kleden, radiopresentator Sam De Bruyn sprak op tape de naamafroeping in, onze openingsdans werd live gebracht op piano... Kortom een dag bomvol mooie en unieke momenten. Eentje waar we nog steeds heel fier op zijn. Alleen maakten we één grote fout! We bespaarden als jonge twintigers, met verbouwplannen in het hoofd, op onze fotograaf. Helaas hebben we niet de foto’s ontvangen waar we op gehoopt hadden en zijn er geen mooie, unieke of emotionele momenten vastgelegd als herinnering voor later. Jammer. Spijtig. Onomkeerbaar.

Evelien-Thomas-23.jpg

© Yves Schepers

Huwelijksfotografie

Tijdens de vorderingen die we maakten in fotografie werd uiteindelijk ons eigen huwelijk dé trigger om ons te gaan toeleggen op huwelijksfotografie. Iedereen verdient het om de mooiste momenten uit het leven te kunnen herbeleven aan de hand van foto’s. Dit is o zo belangrijk! We lieten ons omringen door de betere trouwfotografen en vroegen hen ons werk te coachen. We leerden kritisch kijken naar onze eigen foto’s en konden zo na enige tijd zelf zien wat we goed deden en wat nog beter kon. Een proces dat niet altijd even makkelijk was. We maakten er wel enorm veel progressie door en we blijven hier nog steeds sterk op inzetten. In januari 2017 werd Part of the Vision photography, wat begon als hobby, het hoofdberoep voor Evelien en dat was een grote droom die werkelijkheid werd!

En toen zochten we een nieuwe hobby…

… die tevens ook een ideale uitlaatklep blijkt te zijn na een drukke werkdag. We sporten nu regelmatig in de vorm van krachttrainingen en gaan regelmatig lopen en wandelen. Dit doen we in combinatie met een gezondere levensstijl. Het helpt ons zowel op persoonlijk als op professioneel vlak erg vooruit.