Veel gestelde vragen FOTOGRAAF

Op deze pagina bundelen we enkele vragen die we regelmatig krijgen.
Je krijgt hierdoor ook wat meer inzicht hoe we werken.

 

Fotograferen jullie steeds als duo?

Huwelijksreportages waar we minstens 8 uur geboekt worden fotograferen we samen. We zijn complementair en zijn goed op elkaar afgestemd. Kortere opdrachten worden meestal enkel door Evelien uitgevoerd.

 

Wat is de meerwaarde van 2 fotografen tijdens onze huwelijksdag?

De meerwaarde is echt groot! Een huwelijksdag is een intense, drukke dag die zo voorbij vliegt. Wanneer jullie 's morgens nog even gescheiden zijn splitsen wij ons op om het volledige verhaal te kunnen vastleggen. Terwijl jullie gedurende de rest van de dag volop genieten, zijn wij constant op zoek naar momentjes tussen jullie als koppel, de familie of de vrienden. Om deze momenten zo weinig mogelijk te missen én ook op een creatieve manier vast te leggen hebben we elk onze dingetjes die we in de gaten houden. Nog nooit hebben we de opmerking gekregen dat het stoort dat we met 2 aanwezig zijn. We verplaatsen ons heel subtiel, zijn volledig in het zwart gekleed en liggen heel vaak op de grond :-).

 

Hoeveel huwelijken doen jullie per jaar?

Aangezien we per huwelijk ongeveer 2 werkweken nodig hebben om de beste beelden te selecteren, te editeren en een fotoboek samen te stellen, kunnen we in theorie een 25-tal huwelijken per jaar doen. Om onze gekende kwaliteit te kunnen blijven handhaven aanvaarden we sinds 2018 niet meer dan 20 huwelijken per jaar.

 

Wat fotograferen jullie het liefste?

Huwelijken! Dit is echt ons ding, het feit dat we dit met ons tweetjes kunnen doen draagt daar veel aan mee. We werken graag samen en zijn een hecht team dat streeft naar kwaliteit.
Evelien houdt zich hiernaast ook heel graag bezig met het fotograferen van kinderen en het dagelijkse familieleven. Day in the life reportages en leuke foto's voor communicantjes zijn ook haar favorietjes!

 

Is fotografie jullie hoofdberoep?

Toen we in 2008 een gezamenlijke hobby zochten kwamen we uit bij fotografie. We volgenden een opleiding beroepsfotograaf bij Syntra Gent zonder de intentie om beroepsmatig iets met fotografie te gaan doen, het leek ons gewoon een heel complete & leuke opleiding... De zaken liepen toch een beetje anders want op 1 januari 2013 werd Part of the Vision ons bijberoep. Al snel kregen we ontzettend veel leuke opdrachten in onze mailbox. Evelien stopte het jaar daarop met haar baan als leerkracht en ging werken als productfotograaf in een groot familiebedrijf. In 2017 kregen we zoveel werk binnen dat Evelien besliste om volledig zelfstandig te worden en zo konden we onze zaak naar een hoger niveau tillen. Datzelfde jaar deden we samen 25 huwelijken en nog heel wat andere opdrachten. Doordat Evelien dagdagelijks kan bezig zijn met de zaak kan Thomas zonder problemen fotografie blijven combineren met zijn job in de grafische sector. Het is enorm fijn om van je hobby en passie je beroep te maken.

 

Nog een vraagje?

Contacteer ons en we sturen je zo snel mogelijk een antwoordje!