Awards familiefotografie in 2022

We blijven klimmen!

“Alles wat je aandacht geeft dat groeit!”

De mooiste quote die ik kan gebruiken voor de klim die ik maak met mijn day in the life fotografie. In 2022 lag de focus en voldoening enorm in de alledaagse day in the life reportages. Het leven in zijn puurste vorm waardeer ik meer en meer. Ziek worden, dagelijks leven met pijn en energie die heel beperkt is heeft me veranderd. Ik hou nu nog meer van de kleine grote dingen! In de TOP 20 wereldwijd staan van beste verhaal vertellende fotografen is een eer! Een genoegen en geeft een enorme voldoening.

In 2023 ben ik klaar voor meer eenvoud in het mooie leven dat we hier hebben. Maandelijks zal ik 2 gezinnen onvergetelijke herinneringen kunnen bezorgen. De plaatsen zijn beperkt en voor mensen die resoluut kiezen voor de grootsheid van de gewone dagen.

 

Ik voel het gewoon tot in mijn kleine teen!

Ja, tot in mijn kleine teen. Als ik dit moment vastlegde voelde ik: “Dit wordt een nieuwe award!” Echt gek hoe ik nu kan voelen wat zal winnen. Ook heerlijk dat mijn gevoel dan bevestigd wordt. De 6de award van dit jaar is dus binnen voor mijn day in the life fotografie! HEERLIJK! Zo ontzettend blij dat ik elk jaar een trapje hoger klim in die verdomd sterke ranglijst van internationale familiefotografen.

Deze foto werd genomen bij Charlotte & Wim. Charlotte is zelf fotograaf en maakt elk jaar de tijd om haar gezin vast te leggen zoals het is.

Kinderen die geen zin hebben om naar buiten te gaan als het regent. Dit is hun reactie. FANTASTISCH!

 

“Hiermee win ik een award!”

Op de bloedhete 12 augustus ‘22 sprak ik deze wel zeer gewaagde woorden uit tegen dit gezin. Alles, tot in mijn kleine teen, voelde dat dit een day in the life werd waarmee ik een Story Award zou winnen. Dan is het natuurlijk afwachten of mijn woorden waarheid werden.

Ik stuurde deze reportage in en won DIRECT mijn Story Award! Echt zoals ik dacht! Zo overtuigd van wat ik doe, wat ik maak en wat ik voel. Mijn fotografie is iets dat ik echt voel. En dat voelen de gezinnen ook want ze waren echt in de wolken met de foto’s.

 

Nieuwe story award!

🥰 In dit gezin zou ik echt zelf willen wonen. Buitenmensen, onvoorwaardelijke dierenliefhebbers, knuffelaars en je vuil maken is leuk! ALLES op mijn lijf geschreven. Je kan je voorstellen hoe neig ik in mijn nopjes was. ⁠Toen ik naar huis reed dacht ik opnieuw: "Ik heb de geweldigste job ever!" Echt een kippenvelgevoel! ⁠Achteraf dan nog eens bekroond worden met een award voor deze reportage is de max!
⁠Heb je beestjes & kindjes, maken jullie je graag vuil, wil je niet graag geposeerd op de foto en is buiten zijn je favoriete bezigheid! 🙋🏻‍♀️ Ik sta al te springen e 😉⁠

 

2 nieuwe awards met kinderen zoals ze echt zijn!

Fantastisch! Als je zelf het gevoel hebt dat een beeld zoveel voor je betekent en het dan ook nog eens wordt gesmaakt door de internationale jury van This is Reportage Family.

Eén van mijn favoriete foto's van op de babyborrel van Boris. Op zijn day in the life reportage werd er een hoofdje gebroken 🤣. “Welke schoenen zijn nu van mij” is de gedachte die bij me opkomt als ik deze foto zie. Voelt zo fijn om met deze foto een award te winnen! 💥⁠

Op de day in the life in Brugge maakte ik een schitterende spontane foto van de drie kinderen op het speeltoestel. Elk op hun eigen manier aan het spelen. Ook goed voor een mooi logo op mijn foto.

 

De “Wout Wuift” award is er

👋🏻 Wout Wuift!⁠ EINDELIJK! Dat was het enige dat ik kon denken toen ik deze foto op mijn camera zag. Waarom? Dat lees je hier!

MAAR EERST! Deze foto waar ik zo hard voor werkte, zo hard voor wachtte, werd vandaag BEKROOND MET EEN AWARD!!!! De Evelien-stijl in 1 foto. Daarjuist maakte ik echt een vreugdedansje!

Twee uur en een kwartier! Zoooo lang werkte ik aan deze foto. Waarschijnlijk denk je nu, hoe kan je nu zo lang aan dit beeld werken... Wel op de dag dat Wout gedoopt werd, werd ik enorm aangetrokken tot zijn handje en voetje dat elke keer kwam piepen vanachter Benjamin zijn rug. De eerste keer merkte ik dit op in de kerk, toen Benjamin rondwandelde met Wout. Dit triggerde me... Een nootje dat ik voor later zou opsparen, zoals een eekhoorntje.

Later die namiddag op de babyborrel zag ik dit opnieuw. Benjamin was aan het praten met Wout op zijn arm. Maar Benjamin stond geen seconde stil. Ik wou een mooi contrast tussen het handje en voetje. Een clean beeld. Geen mensen op de achtergrond. Combinatie van mooie kleuren. Ik wou op geen enkel moment vragen om stil te staan. Het moest lukken op een spontane manier.

32 foto's heb ik gemaakt om tot dit te komen. Uiteindelijk werd foto nummer 25 dé foto. Ja, erna blijf ik nog altijd verder fotograferen omdat het misschien nog beter kan worden. Want eens je vastklampt aan een idee, een fantasie in je hoofd dan kunnen er echt wonderen gebeuren. Als je er maar hard genoeg in gelooft. Een nootje opsparen is altijd een goed idee!

Een beeld waar ik echt TROTS op ben. En dat vinden Ruth en Benjamin ook! Toen ik de foto's doorstuurde kreeg ik onder andere deze reactie: "Zo schattig met dat voetje en handje!"


Op zoek naar een fotograaf die spontaniteit voorop plaatst?

Wij kunnen jullie verder helpen! Klik even door voor info en prijzen.



Deel dit verhaal met je favoriete netwerk:

 
Vorige
Vorige

Awards familiefotografie in 2021

Volgende
Volgende

Awards huwelijksfotografie in 2022