6 tips voor een foto aan de muur

© Evelien: zonsondergang in Florida

© Evelien: zonsondergang in Florida

6 tips voor een mooie fotomuur

Je zegt al lang dat je eens werk wil maken van die lege muur. Maar je blijft het uitstellen en uitstellen. Herkenbaar? Met deze 6 tips is uitstellen niet meer nodig en kan je snel die lege muur aankleden met een mooie foto.

TIP 1: Bepaal de grootte

Kies hoe groot je jouw foto wil boven je zetel, kast, bed… Belangrijk hierbij is dat je evenwicht creëert. Een grote open vlakte vraagt ook een grotere foto aan de muur. Je kan dit even testen door met dit soort afplaktape de hoekjes van de foto aan te duiden op je muur. Zo heb je een duidelijk beeld of alles goed in verhouding is.

Dit gouden graanveld fotografeerde Thomas in Nederland tijdens ons reisje naar Cadzand.

Dit gouden graanveld fotografeerde Thomas in Nederland tijdens ons reisje naar Cadzand.

TIP 2: Kies het formaat

Aansluitend bij tip 1 is het belangrijk om te beslissen welk formaat het beste past. Vierkant, rond, rechthoekig liggend of rechthoekig staand? Hou ook in het achterhoofd dat de foto geschikt moet zijn voor het formaat dat je kiest. Bijvoorbeeld: Een liggende foto met mensen aan de buitenkant zal niet geschikt zijn voor een ronde print.

Deze foto werd gemaakt op één van onze reizen naar Portugal. De enorme kracht van de natuur spreekt ons erg aan. Val in slaap met het ruisen van de zee…

Deze foto werd gemaakt op één van onze reizen naar Portugal. De enorme kracht van de natuur spreekt ons erg aan. Val in slaap met het ruisen van de zee…

TIP 3: Kies een geschikte foto

Voor een mooi geheel is het belangrijk dat je een keuze maakt die past bij je interieur. Is een kleurenfoto best passend of eerder een zwart-wit foto?

Heb je zelf een leuke foto dan kan je (als de kwaliteit voldoende groot is) zeker en vast een print bestellen bij een online printshop. Indien de kwaliteit van het beeld te laag is, geven heel wat webshops dit aan als je je foto uploadt. Hou er rekening mee dat je kwaliteit zal betalen dan goedkope uitvoeringen.

Heb je al een fotoreportage laten maken door een professionele fotograaf? Dan kan je vaak bij de fotograaf ook een print bestellen. Onze klanten krijgen allemaal een persoonlijke online galerij met hoge resolutie foto’s van hun reportage en kunnen dus zelf een kwalitatieve uitvergroting bestellen bij ons. Hierbij staat kwaliteit en duurzaamheid voorop. Wij adviseren onze klanten graag!

Is geen van deze een mogelijkheid?

Wij hebben een leuk assortiment aan reisfoto’s, natuurfoto’s die passen in verschillende interieurs. Foto’s met een verhaal en die we met veel gevoel gemaakt hebben op onze reizen of bij ons thuis.

 

TIP 4: Combineer foto’s

Het is super stijlvol om twee beelden die perfect bij elkaar passen op te hangen aan de muur. Meerdere foto’s samen kan ook, maar dit maakt het net iets drukker. Wij houden van eenvoud en geven de voorkeur aan 1 of 2 grote mooie beelden. Zo kan elke foto voor zich spreken en heb je een echte eye-catcher in je huis!

Zoals je in onderstaand interieur kan zien werkt dit perfect. De combinatie van de 2 zwart-wit beelden is subliem. Er is een link tussen de 2 foto’s, het laat je wegdromen en tot rust komen.

Deze twee foto’s die ik zelf maakte zijn ook te verkrijgen.

Deze twee foto’s die ik zelf maakte zijn ook te verkrijgen.

TIP 5: Ga voor originaliteit

Er is helemaal niets mis met de gekende jungle beelden die Ikea verkoopt, maar je komt ze natuurlijk vaak tegen en erg exclusief en persoonlijk zijn ze niet meer. Hoe fijn is het als je een foto aan de muur hangt van jouw gezinsreportage, van jouw reis of van de fotograaf die je kent? ;-)

Wil je graag foto’s van jezelf, je gezin, je familie? Dan kan je bij ons ook terecht voor een spontane fotoreportage. Eentje waar je echt altijd jezelf mag zijn en nooit in geforceerde poses gedwongen zal worden, want bij ons gaat het echt om plezier beleven en echte spontane beelden maken. En als je op voorhand al weet dat je een grote uitvergroting wenst, dan maken we ook echt tijd om een subliem beeld te maken voor aan jullie muur. Gegarandeerd dat het moeilijk kiezen wordt!

 

TIP 6: Probeer het uit!

Als je graag één van onze reisfoto’s in jouw huis wil, dan kan je uittesten hoe dit eruit zou zien. Hier volgt een kort stappenplan hoe je dit kan doen.

  • Maak een foto van de plaats waar je de foto wil ophangen met je gsm. Je mag de zetel, kast, bed er gerust bijnemen.

  • Kies hier een foto uit onze shop

  • Onder de gekozen fotoprint zie je een knop “Wallapp”, hier kan je jouw woonkamer inzetten en de gekozen foto ophangen. (zie onderstaande foto)

  • Kies de gewenste uitvoering (ingelijst, dibond, fotoprint…) en bestel.

  • Geniet van jouw exclusieve print!

Met de Wallapp zie je onze foto’s virtueel op jouw eigen muur staan!

Met de Wallapp zie je onze foto’s virtueel op jouw eigen muur staan!


Op zoek naar een persoonlijke foto voor aan je muur?

Wij kunnen jullie verder helpen! Klik even door voor info en prijzen.



Deel dit verhaal met je favoriete netwerk:

 
Vorige
Vorige

Welke Canon camera koop je het best in 2023?

Volgende
Volgende

Beste fotograaf van België?