De ultieme checklist voor communie en lentefeest

Communie of lentefeest in 2022?

Wanneer je in 2022 een communie of lentefeest plant, kan je best niet te lang stil blijven zitten. Ook in 2021 zijn heel wat feesten verplaatst omwille van Corona. Ook wij hebben feesten die een jaar opgeschoven werden. Zowel feestzalen, cateraars en fotografen hun agenda zal dus vrij snel vol zitten.

Daarbij komt ook dat heel wat huwelijken verplaatst zijn en deze leveranciers nog sneller volboekt zullen zijn. Iets waar je niet meteen aan dacht misschien… Wacht dus niet te lang als je je favorietjes wil!


Dé checklist!

Met plezier bezorgen we jullie een checklist voor jullie feestje. Wijzelf geven zeer graag feestjes en willen daarom al onze organisatorische skills met jullie delen. Onthou! Het is een leidraad, het is geen heilig boek ;-)

Begin met het maken van je eigen checklist. Maak een digitaal lijstje van de dingen die je moet doen voor het feestje. Je kan deze opmaken op basis van onderstaande puntjes, maar je zal zeker en vast nog dingen willen aanvullen die net iets concreter zijn voor jullie. Aangezien je het bewaart op je computer, vormt dit de perfecte leidraad voor elk feestje dat je zal organiseren in de toekomst.

Bepaal zo snel mogelijk een geschikte datum. Je hoeft het feestje niet op dezelfde dag van de communie/lentefeestviering te plannen. Dat kan, maar is zeker en vast geen vereiste. Kies een datum die voor jullie goed uitkomt en waarvan je zeker bent dat de meeste van je dichte vrienden en familie kunnen. Want hen wil je er ongetwijfeld bij! Hou ook rekening met de Corona maatregelen die gelden.

Stel je gastenlijst samen. Zo heb je een duidelijk zicht op het aantal gasten en kan je gericht je zaal/tent/andere locatie gaan zoeken. Maak je gastenlijst op computer, dit lijstje komt achteraf zeker en vast nog eens van pas. Hou ook rekening met de regelgeving ivm feesten tijdens Corona. Misschien is het een goed idee om een worst-case-scenario en een full-option-scenario te bedenken. Dit brengt ongetwijfeld rust in beide gevallen.

Wil je graag achteraf nog herinneren wat je kind cadeau kreeg van vrienden en familie? Dan kan je aan je gastenlijst een cadeautjeslijst toevoegen. Zo weet je perfect als je zelf naar een feestje moet, wat je cadeau kan geven. Want een computer onthoudt alles :-)

Denk na over de locatie waar je gaat vieren. Er zijn heel wat feestzalen waar je terecht kan die heel kindvriendelijk zijn. Geuzenhof te Wetteren, Den Boterhoek te Wichelen, Alix Table & Jardin d’Amis in Gent, Prullenbos te Wetteren… om er enkele op te noemen. Het is belangrijk dat je je thuis voelt in de zaal en merkt dat je alles kan bespreken met de uitbaters. Zo kan je echt werken naar het feestje dat jullie voor ogen hebben.

Je locatie kan natuurlijk ook bij je thuis, in de tuin, in een zaaltje of eventlocatie zijn. Hiervoor is er natuurlijk wat extra organisatorisch talent nodig. Vooral tafels, stoelen, een mogelijkheid om overdekt te zitten bij slecht weer, een plaatsje voor de cateraar, versiering, sfeerverlichting voor ‘s avonds, terrasverwarmers, muggenspray, dekentjes, geluidsinstallatie/dj… zijn dingen die je niet over het hoofd mag zien. Een feestje thuis geeft natuurlijk wel een extra dimensie.

Extra tips: Is het feestje bij jullie thuis? Verwittig de buren dan dat jullie een feestje hebben. Het is altijd fijn als mensen dit op voorhand te horen krijgen en dat rekent meestal op appreciatie. Of wie weet nodig je ze wel even uit om een glaasje te komen drinken?

Hebben jullie huisdieren? Zorg dat ze niet kunnen weglopen of niet op hun ongemak zijn. Soms kan het goed zijn de hond even bij iemand anders te brengen, zodat iedereen op z’n gemak is.

Traiteur Roots

• Voorzie uitnodigingen voor alle gasten.
- Laat je kind een tekening maken, scan deze in en verzend per mail je uitnodiging.
- Maak uitnodigingen in het thema van het feestje.
- Gebruik foto’s uit een fotoreportage om je uitnodiging te ontwerpen.

Uitnodigingen worden doorgaans 6 à 8 weken voor het feestje verstuurd. Hou bij wie er bevestigd op je digitale gastenlijst. (bv. groen = aanwezig, rood = afwezig)

• Wil je niet zelf achter de kookpotten staan? Staat genieten voorop bij jou? Dan heb je een goede cateraar nodig die alles in goede banen kan leiden. Wijzelf werkten al samen met Amuse Amusant. Ze brachten hun klein caravannetje mee en van daaruit werden alle dranken en hapjes opgediend. We kozen voor kleine hapjes die een avond lang geserveerd werden. Zo konden ook wij genieten van ons feestje en hoefden we niet in de keuken te staan. Je kan ook voor een menu kiezen natuurlijk, maar zo’n foodtruck heeft echt wel dat tikkeltje extra vonden wij! Ook met Roots werkten we al samen. Heerlijke verfijnde catering. Neem zeker een kijkje op Jarne zijn website!

• Word je feestje onvergetelijk en wil je het nog lang herinneren? Leg dan een fotograaf voor jouw feest vast! Want foto’s kunnen je terug katapulteren in de tijd! Het is alles wat er overblijft als het feest voorbij is. Iemand die ervaren is jullie dag laten vastleggen, is dus een geweldig idee. Het is super fijn om achteraf in een album te kunnen bladeren en iedereen van het feest te zien genieten.

Wij leggen heel wat spontane momenten vast van jullie feest. Want plezier is er ongetwijfeld. Daarnaast maken we ook graag even tijd om enkele familieportretten te maken. Ook hier staat spontaniteit voorop bij ons.

Zorg dat je een goede klik hebt met de fotograaf. Je op je gemak voelen is het belangrijkste op zo’n dag. Want enkel dan zal je ontspannen kunnen genieten en achteraf zien dat je de dag echt intens beleefd hebt.

• Vraagt jouw feest een inkleding of thema? Dinofeestje? Of eerder thema cowboys? Kinderfeestjes zijn nog eens zo fijn als er een thema is. Want dit spreekt hun fantasie erg aan. En geef toe, wij volwassenen vinden het ook wel plezant om ons te verplaatsen in een andere leefwereld. Een goede referentie voor de inkleding van kinderfeestjes zijn de mensen van Sfeerlab. Ze zijn echt helden om jullie feestje aan te kleden zoals jullie het wensen. Jullie kiezen een thema en zij voorzien alles! Voorzie ook een doos/plaats waar de cadeautjes ingestoken/neergezet kunnen worden.

• Zorg voor aankleding met bloemen en planten. Een feestje is niet compleet zonder! De decoratie op ons eigen tuinfeestje lieten we verzorgen door ‘t Groen te Berlare. Een gedreven florist die in ons themakleur oranje bloempotten, vazen en bloemen voorzag. Want het hoeft niet altijd een ingewikkeld thema te zijn. ;-) Ook de weg naar het toilet in ons huis werd gedecoreerd met oranje bloemen.

• Zorg voor visuele eyecatchers. Een portretfoto van je kind op een welkomstbord geeft sowieso een fijn welkom voor alle genodigden, je kan de foto’s ook gebruiken om een persoonlijke toets te geven aan de locatie. Kaartjes met een foto op kunnen dan weer leuk zijn als bedanking om uit te delen tijdens het feest. Deze kaartjes zijn heel populair bij communicanten maar dit past bij elke gelegenheid. Het belangrijkste is dat je kind erop staat zoals zij/hij echt is! Spontaniteit is dus het sleutelwoord in onze foto’s.

• Denk aan animatie voor klein én groot. Dit kan een kinder-dj zijn, een springkasteel, een photobooth, een goochelaar, boerenspelen, grote zeepbellen maken… 1001 mogelijkheden om jouw feest onvergetelijk te maken. Want dat zorgt net voor de tikkeltje unieker! De photobooth kunnen wij voorzien op jouw feestje. Alle foto’s krijg je naast geprint ook digitaal, dus ook voor ALTIJD een mooie herinnering.

• Een feestje kan de ideale moment zijn om iemand speciaal te bedanken. Misschien is het op het feest het ideale moment om de meter en/of peter van je kind even in de bloemetjes te zetten met een origineel cadeau? Een bon voor een uitstap naar een pretpark, een fotoreportage met hun mete/petekindje, een fotouitvergroting van één van de foto’s, een cadeautje van bij een lokale handelaar… Ook hier alweer heel wat mogelijkheden. Heel wat fotoproducten kunnen ook wij voorzien.

• Op deze dag willen jullie er allemaal op z’n best uitzien. Daarom is het aan te raden dat jullie beginnen uitkijken voor de kledij in de maand december/januari. De nieuwe collectie communie/lentefeestkledij hangt meestal dan in de winkels. Zorg ervoor dat je kind zich goed voelt in de kledij, want dat is echt het belangrijkste. En hetzelfde geldt voor jezelf natuurlijk! ;-) In ons eigen dorp is er een mega hippe kledijwinkel voor kinderen. Neem zeker eens een kijkje op Li-lou Wichelen.

Wil je graag je haar laten brushen/knippen voor jullie feestje? Plan dan op tijd een afspraak in bij je favoriete kapper.

De ultieme checklist voor communie en lentefeest Part of the vision Photography 8
De ultieme checklist voor communie en lentefeest Part of the vision Photography 11

Altijd feest!

Een communie of lentefeest feestje organiseren vraagt wel wat tijd. Maar geef toe, de herinneringen achteraf zijn zo fijn dat je dit er wel voor over hebt. Met deze checklist heb je alvast een goede leidraad om een geslaagd feestje te organiseren. Veel plezier!


Wil jij je feestje blijvend herinneren met mooie foto’s?

Wij kunnen jullie verder helpen! Klik even door voor info en prijzen.



Deel dit verhaal met je favoriete netwerk:

 
Vorige
Vorige

Welk fototoestel gebruikt een professionele fotograaf?

Volgende
Volgende

De waarde van foto’s